10-10-10

Schepdaal - Dilbeek - Brussel

26 September Schepdaal Grand Prix:

Net zoals de voorbije jaren ging ik van start op de langste afstand in Schepdaal. 4 rondjes van om en bij de 2,5 kilometer. Het zware trainingswerk blijft nu al een tijdje achterwege en dus had ik besloten om rustig te starten en te zien hoe het vorderde. Tot 5 minuten voor de start bleef het regenen maar als bij wonder trokken de donkere regenwolken weg. Met een 12de plaats op 66 deelnemers kon ik best tevreden zijn. De 10 kilometer werden afgelegd in 39:25.

3 Oktober Dilbeek Jogging '80:

Voor deze wedstrijd had ik gekozen voor de 14 kilometer. Op een loodzware omloop van 2 x7 kilometer met iedere ronde een beklimming waar maar geen einde bleek aan te komen kon ik net in de top 10 eindigen. Een 9de plek op 136 deelnemers in de einduitslag was dan ook een prima resultaat.

10 Oktober Halve Marathon Brussel:

Eigenlijk had ik me begin dit jaar voorgenomen om op deze datum 10/10/10 een marathon (Brussel - Eindhoven)te lopen. Door allerlei omstandigheden en vooral een gebrek aan training ging dit plan niet door. Enkele weken geleden schreef ik me dan in voor deze halve marathon met als enig doel de debuterende Sam Moureau op deze afstand bij te staan. Deze ochtend om 10u30 werd het startschot gegeven. Deze wedstrijd gaat voor het grootste gedeelte over dezelfde straten als de 20km door Brussel. Enkel het Ter Kamerenbos werd ons niet voorgeschoteld (anders werd de afstand te lang). De tunnels op de Louizalaan - enkele grote boulevards en de Tervurenlaan waren wel van de partij. Tot halverwege kon Sam het aangegeven tempo perfect volgen maar gaandeweg dienden we het tempo wat te laten zakken. Na 1u43 en nog wat seconden kon Sam de meet overschrijden. Ikzelf had een 2-tal kilometer voor de finish een kleine tempoversnelling doorgevoerd om nog even te testen voor de volgende wedstrijden en kwam een 2-tal minuten eerder aan op de Brusselse Grote Markt.

Volgende zaterdag staat de Brusselse Ekiden op het programma. Leeuwerik Elite start met de volgende lopers: Nancy Vanden Driesch (5k) - Hans Knops (10k) - Jona Verbrugghe (5k) - Rupert Desmet (10k) - Willy Verbrugghe (5k) en Johan Mertens (7,195k).

22:23 Gepost door Rupert | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.