16-01-11

Relais Givrés 2011

Gisterennamiddag nam ik als 4de loper deel aan de 24ste Relais Givrés te Nederoverheembeek. Na de regen van de voorbije dagen / weken vreesde ik voor modderige en moeilijk beloopbare stroken, maar dit viel al bij al nog mee. Enkel de wind, die bij momenten hevig tekeer ging, zorgde voor enige tegenwerking.

Omstreeks 13u werd het startschot gegeven en konden de dames, die verplicht de start voor hun rekening moeten nemen, op weg. Voor ons team nam Nancy Vanden Driesch een zeer goede start en kon ze na de eerste 8km de wisselstok in 6de of 7de positie doorgeven aan teamcaptain Danny Baut. Hij wist onze top 10 positie te behouden.

Bart Verschoren legde als 3de loper het parcours af en wist ons naar een 3de plek te loodsen. Op dat moment waren we de eerste in onze categorie (atletiek of joggingclub).

Zelf nam ik de 4de aflossing voor mijn rekening. De eerste 4km verliepen al bij al nog redelijk goed en kon ik nog stand houden. Tijdens de 2de ronde ging helaas het licht uit. Vanaf dan was het overleven maar de concurrenten kwamen één voor één over me heen. De benen waren volledig leeg, zelfs een verkrampt gevoel in de benen stak de kop op.

Ik was tevreden dat ik na 36 minuten ploeteren en afzien de stok aan onze veteraan (eveneens verplicht voor deze wedstrijd) Marc Vanderstraeten kon doorgeven. Marc bracht ons knap terug naar een 5de plek. Ondertussen probeerde ik wat te stretchen en voorzichtig los te lopen want er dienden nog 4km in team afgelegd te worden.

De eerste meters van onze gezamelijke ronde verliepen al bij al goed maar al snel kwamen de krampen en het leeg gevoel terug. Bart en Marc namen me op sleeptouw, want de 5de plek moest worden veiliggesteld. Met de nodige aanmoedigingen geraakte ik door de moeilijke stroken en kwam de finish dichterbij.

Het Leeuwerik Elite Team werd 5de in het eindklassement, in onze categorie legden we beslag op de 2de stek. De exacte uitslagen van alle Leeuwerikploegen (8 in totaal) en tijden volgen één van de komende dagen.

15:49 Gepost door Rupert in Sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Rupert, iedereen heeft zich maximaal ingezet en dat is het belangrijkste. Een betere ploeg kon ik waarschijnlijk niet samenstellen. De slechte winter heeft zeker en rol gespeeld. De expertise en tips van onze 2 toplopers zullen goed ons van pas komen.

Gepost door: Danny Baut | 16-01-11

De commentaren zijn gesloten.