06-03-11

Oostende - Brugge 10 miles

Deze ochtend nam ik voor de eerste maal deel aan de Oostende - Brugge 10 miles. Deze wedstrijd was al aan zijn 18de editie toe. Om 8u vertrok ik samen met Leeuwerikploegmaat Johan Mertens richting Brugge. De inschrijvingszone bevond zich op een voor mezelf ietwat rare lokatie, nl in een bedrijvenpark. Eenmaal we het startnummer en de chronochip hadden afgehaald hielden we ons nog even warm in de wagen. Eenmaal omgekleed en het borstnummer was opgespeld stapten we met een lichting lopers op de bus naar Oostende. Beter gezegd naar een industrieterrein even buiten Oostende aan de vaart. Aldaar kwamen we nog 2 ploegmaats, Jan Barbé en Mario Walravens, tegen.

Omstreeks 11 uur werd de start gegeven. Doordat dit mijn eerste deelname betrof diende ik te starten in de 3de en laatste box. Al snel kon ik wat naar voren oprukken maar de hevige tegenwind zorgde ervoor dat ik zeer voorzichtig met mijn krachten diende om te springen. Al snel nam ik plaats in een groep van een 20-tal lopers die tegen een snelheid van 14km/u liepen. Naar aloude gewoonte kon ik het me niet laten en vanaf de 6de kilometer bepaalde ik samen met een loper van AVMO, die een ploeggenote begeleidde, mee het tempo van deze groep. We liepen constante kilometertijden van om en bij de 4:15.

Deze 10miles liep ik in 1u08:28, en werd hiermee 149ste op 719 deelnemers. De wedstrijd werd gewonnen door de Keniaan Loitareng Gadengoi in 49:51. Michael Brandenbourg en Boris Ogourtsov (Rus) vervolledigden het podium. Lander Van Droogenbroeck werd knap vierde.

Van mijn Leeuwerikploegmaats werd Johan Mertens 213de (1u12:43), Jan Barbé 266ste (1u14:58) en Mario Walravens 294ste (1u16:01).

Volgende week zondag volgt met jogging Ro de eerste wedstrijd van het Leeuwerikcriterium.

19:01 Gepost door Rupert in Sport | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Knap gelopen Rupert... deze wedstrijd kan behoorlijk lastig zijn hé met zijn constante tegenwind.

Gepost door: natalie | 09-03-11

Dag Rupert,

Ik was wat aan het nagenieten van "mijn" ten miles van zondag ll. en kwam terecht op jouw blog. Ik stel vast dat Tina je partner is. Welnu, ik ben Tina's collega-expert van Brugge. Van toeval gesproken ...
Doe haar de groeten van Hendrik en euh ... proficiat met je tijd ...

Groeten,

Hendrik Van parys

Gepost door: Hendrik Van parys | 09-03-11

De commentaren zijn gesloten.