13-03-11

Jogging Ro

Deze namiddag stond er te Sint-Genesius-Rode de eerste wedstrijd van het Leeuwerikcriterium op het programma. Een jaartje lopen in de streek is dus weer van start gegaan. De wedstrijd in Rode is volgens mezelf één van de mooiste in de omgeving. Zeg nu zelf: een prachtige omloop door de velden en kleine wegjes.

Eerst en vooral mochten Lotte en Robbe deze middag van start gaan op de 640 meter. Voor Robbe was het de eerste wedstrijd in Leeuwerik-outfit. Ze liepen allebij een mooie wedstrijd.

Omstreeks 15u werd dan de start gegeven van de hoofdwedstrijden. Zelf liep ik net zoals de voorbije jaren de langste afstand van 11,45km. De eerste kilometers gingen snel, eigenlijk te snel voor mijn conditie in opbouw. Samen met ploegmaats Kurt Desmedt en Dirk Mollaert,die al snel een hoger tempo ontwikkelde, werden de eerste kilometers afgehaspeld. Vanaf de 3de kilometer lagen Kurt en ik in 10 de positie met uitzicht op de 6de stek.

Omstreeks de 7de kilometer liepen we nog steeds mooi door en volgden we de bewegwijzering. Helaas voor de meeste lopers was er een wegwijzer verdraaid en liepen de meesten van het parcours af. Het duurde even voor we dit doorhadden, namelijk tot aan het eerstvolgende kruispunt ongeveer 1km verder. Omkeren en samen met Bart Louckx, die ik teruglopende naar de omloop tegenkwam, werd een inhaalrace ingezet.

Op de einduitslag is het nog even wachten. Zelf liep ik 13,45km in plaats van 11,45km en zal het dus moeilijk zijn om de prestatie tov de andere lopers in te schatten. Al bij al kon ik er nog wel mee lachen. Het werd een leuke trainingstocht en ik hou vooral een zeer goed gevoel aan deze wedstrijd over. De 'uitslag' en enkele fotokes zal ik later deze week nog posten.

20:55 Gepost door Rupert in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.