20-03-11

Lentejogging Dworp

Afgelopen zaterdag, 19 maart, nam ik, op een van de eerste lentedagen van het jaar, deel aan de Lentejogging te Dworp. De Lentejogging is een zware wedstrijd (veel bergopkes) doorheen het prachtige Hallerbos.

Omstreeks 14u15 werd de start gegeven van de eerste jeugdreeks (400meter) waaraan Lotte en Robbe deelnamen. Ze liepen alletwee een mooie wedstrijd.

Net zoals tijdens de voorbije jaren liep ik samen met Dirk Mollaert en Kurt Desmedt de 4 kilometer als opwarming. Als laatsten starten en dan gaandeweg, al bijpratend, rustig opschuiven. We staan niet in de uitslag daar we zonder borstnummer, eigenlijk anoniem, meeliepen.

Om 15u15 werd dan de start gegeven van de hoofdafstand. 11,7 kilometer dalen en klimmen in het hallerbos. De eerste kilometers om in het bos te geraken zijn de zwaarste: na een stukje vlakke weg klimmen en nog eens klimmen om uiteindelijk in het Hallerbos aan te komen. In het bos gaat het dan op en af. Al bij de eerste meters bergop voelden de benen zwaar aan en wist ik dat het een lastige wedstrijd zou worden. Iedere meter bergop deed zeer, op het vlakke en de dalende stroken kon ik een mooi tempo ontwikkelen. Doordat de laatste 2 kilometer in dalende lijn verliepen kon ik daar nog een aantal plaatsen goedmaken.

In de einduitslag legde ik beslag op een 20ste plaats. Gezien het deelnemersveld een mooie uitslag. De eindoverwinning ging naar Dieter Berghmans. Dirk wist beslag te leggen op een 4de plaats. Bart Louckx, een Leeuwerikploegmaat, liep een zeer verdienstelijke wedstrijd en werd zeer knap 15de.

Mijn volgende wedstrijd loop ik vermoedelijk op Paasmaandag te Londerzeel.

   

20:56 Gepost door Rupert in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.