01-05-11

3de Zenneloop Lot (15,4km 1:O6:31 9de)

Deze namiddag werd voor de 3de maal de Zenneloop te Lot georganisseerd. Aan de 2 vorige edities kon ik telkens door omstandigheden niet deelnemen. Het was dan ook afwachten welke omloop ik onder mijn loopschoenen kreeg geschoven.

Alvorens ik zelf van start ging was het eerst aan de kids. Voor Robbe stond er 150 meter en voor Lotte 300 meter op het programma. Robbe gaf als één van de jongsten het beste van zichzelf en kwam met een grote glimlach over de finish. Lotte liep vandaag een mooie wedstrijd en werd knap 3de meisje. Ze was in deze reeks (6 tot 8 jarigen) tevens de jongste deelneemster.

Omstreeks 15u werden de 2 hoofdafstanden op gang getoeterd. Ik nam meteen een behouden start en nestelde me samen met enkele ploegmaats in een achtervolgend groepje. De aanloop was vlak maar met wind op kop. Na een 2-tal kilometer volgde de eerste hindernis, een brug over de autostrade. Hier voelde ik reeds dat een goed stel benen me vandaag ontbraken. Nadien werden we door kleine wegeltjes doorheen de mooie natuur gestuurd. Na enkele vlakke stukken ging het vanaf de 4de kilometer stevig omhoog. Hier diende ik jammer genoeg het groepje te laten gaan om tijdens de daaropvolgende afdaling terug de aansluiting te vinden. Nog éénmaal ging het omhoog tijdens de eerste ronde en ik diende voorgoed te lossen. Na een lange afdaling naar de finish/doortocht kwam ik geen meter dichter.

De 2de ronde werd rustig aangevat (alleen en tegenwind). Halverwege kon ik enkele concurrenten uit het eerdere groepje terug bijbenen. Vermoedelijk kregen ze een klein warmteklopke of bergopklopke. Van een 12de plek kon ik gaandeweg opschuiven naar de 9de stek. Met dank aan Tom Amijs voor de aanmoedigingen bij het ingaan van de laatste kilometer.

De 15,4km werd gewonnen door Leeuwerikploegmaat Bart Verschoren voor Dirk Mollaert, nog een ploemaat. Het was Leeuwerik boven daar in Lot want Danny Baut won de korte afstand.

De behaalde uitslag stemt me goedgezind en ik kijk ondertussen rijkhalzend uit naar de volgende wedstrijd: Dwars door Brugge. Een wedstrijd die ik 2 jaar geleden al eens liep en waar ik dit jaar mag starten met het mooie borstnummer 71. Dit zal vermoedelijk mijn laatste wedstrijdtest zijn alvorens op 29 mei van start te gaan te Brussel.

22:25 Gepost door Rupert in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.