15-05-11

SV Brunchjogging Alsemberg 12,3km in 0:50:42 3de

Deze ochtend nam ik deel aan de SV Brunchjogging te Alsemberg.  De info op de site beloofde alvast veel goeds: eerste kilometer bergop, nadien verder over een golvend parcours.

De start ging zeer vlot, door het klimwerk uiteraard niet zo snel als de voorbije weken, en de eerste km werd afgelegd in 4:10. De volgende kilometers kon ik vlot afwerken aan een tempo van onder de 4min/km. Tijdens de eerste ronde zat ik in een groep van 4 met oa Gunther Basteleurs en Kurt Swalens. Vooral Gunther, die de 6km liep, nam hier het grootste deel van het kopwerk op zich.

Bij het ingaan van de 2de ronde sprak ik met Kurt af om de komende kilometer bergop rustig aan te vatten en elkaar vooral niet te versmachten en/of kapot te lopen want eenmaal boven wachtte er ons nog een stuk tegen de wind in waar we elkaar nog nodig zouden hebben. Tot bij het ingaan van de laatste km bleven we samenwerken maar het laatste knikje in de omloop was er jammer genoeg voor Kurt teveel aan. Een kleine tempoversnelling was voldoende om de 3de stek in de einduitslag te bemachtigen.

De wedstrijd werd gewonnen door Gert Van Schuerbeek voor Bruno Kestemont.

14:35 Gepost door Rupert in Sport | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.